Ordna ditt eget hemmakontor

Nu i pandemi-tider är det många som arbetar hemifrån. Något som både uppskattas då det är lättare att ordna sitt livspussel, och ogillas då det blir mindre socialt. Hursomhelst kräver de nya omständigheterna med alltmer hemarbete, ny inredning för att klara att omvandla hemmet till kontor. Sitter du fortfarande som en räka vid ditt matbord hängandes över din laptop, så prova att hitta bra lösningar.

Undvik dålig hållning och smärta

För att undvika att du får en dålig hållning som riskerar smärta i axlar och nacke finns det olika lösningar. Du kan sträcka och röra på dig en gång i timmen. Spänn dina magmuskler för bättre hållning och påminna din själv om att rotera dina axlar bakåt. Men det allra bästa är att införskaffa ett höj och sänkbart skrivbord. Det finns även alternativ i form av ställningar för din dator att ställa ovanpå ett bord.

Ergonomi

Det finns särskilda stolar och pallar som automatisk skapar en bättre hållning när du sitter vid ditt skrivbord. Du kan inhandla en stå-matta om du föredrar att stå. Datorn ska vara i höjd med dina ögon för att se ordentligt. Höjden på tangentbordet ska vara så att du kan ha dina armar i cirka 90 graders vinkel. Med dessa tips får du garanterat ett bättre hemmakontor.